Tanntrekking

Hos oss får du hjelp med alle type proteser. Har du spesielle tilpasninger, henviser vi deg til en av våre spesialister

Bestill time
Tanntrekking

Informasjon om behandlingen

Prisliste

Kirurgisk fjerning av visdomstann eller rot

2 495,-*

Komplisert tanntrekk

1995.-

Enkel tanntrekk

1395,-

Tanntrekking hos allmenntannlege

1

Tanntrekk er nødvendig i tilfeller der tannen ikke kan reddes f.eks ved infeksjon i roten eller ubehandlet hull. Røntgenbilder, bedøvelse og hygieneartikler inkludert.

Vi ønsker at tanntrekking skal være siste utvei og vår anbefaling er å prøve å beholde dine egne tenner hvis tannen kan repareres. Hvis tannen ikke lenger kan repareres, eller du ikke ønsker å beholde den, er tanntrekking et alternativ.

Tanntrekking inkluderer:

  • Røntgenbilder etter behov
  • Bedøvelse etter behov
  • Kontroll etter fjerning av tann
  • Fjerning av sting ved behov
  • Hygieneartikler

Noen ganger må en tann fjernes for å unngå infeksjon og smerter. Andre ganger kan en tann trekkes i forbindelse med tannregulering.

Før og etter en tanntrekking må man ta visse forhåndsregler: spis godt før du kommer, etter tannen er fjernet er det svært viktig at du ikke spiser eller drikker på 2-3 timer. Når tannen er fjernet er det vanlig med hevelse i området, og noen kan oppleve smerter og litt blødning i området der tannen er fjernet. Du får utdelt bittkompress og smertestillende tabletter hos oss for å stoppe eventuell blødning.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Må jeg trekke visdomstennene mine?

Visdomstennene må fjernes dersom de kommer ut i feil posisjon i munnhulen og skaper problemer for andre tenner. De burde også fjernes dersom man har vondt, får betennelse eller store hull (kariesangrep). Har du vondt eller plager med visdomstennene, anbefaler vi å booke en undersøkelse slik at vi kan vurdere hvorvidt du bør fjerne én eller flere av visdomstennene.