Rotfylling hos Blid

Velkommen til vårt dyktige tannhelseteam ved fem moderne klinikker i Oslo!

Blid har 4,9 av 5 stjerner på Google Reviews

Google anbefaling 4,9/5 (435)

Finn ledig time

Informasjon om behandlingen

Prisliste

Rotfylling, 2 kanaler

4995,-

Rotfylling, 3 kanaler eller mer

5995,-

Rotfylling, 1 kanal

3995,-

Rotfylling legges når det er infeksjon i nerven. Vi fjerner nerver og blodkar og tannlegen legger rotfyllingsmateriale og midlertidig toppfylling. Rotfylling er nødvendig for å kunne bevare tannen, og unngå tanntrekking og mer alvorlige komplikasjoner.

Rotfylling er en behandling som utføres etter at man har vært på undersøkelse og fått påvist infeksjon i nerven til tannen. Hos Blid betaler du det samme uansett hvilken tann som skal rotfylles. Rotfylling utføres hos en tannlege, og innebærer at nerver og blodkar (pulpa på fagspråket) inne i tannen fjernes før pulpa erstattes med rotfyllingsmateriale. Rotfylling er nødvendig for å kunne bevare tannen, og unngå tanntrekking og mer alvorlige komplikasjoner.

Vår dyktige tannleger hjelper deg med rotfylling.

En rotfylling inkluderer:
  • Røntgenbilder etter behov
  • Bedøvelse etter behov
  • Rotfyllingsmateriale og oppdekking
  • Midlertidig toppfylling
  • Hygieneartikler

Dersom tannens nerve er død, irritert eller infisert vil man trenge en rotfylling for å bevare tannen. Dette oppstår ved at det er en betennelse i tannens nerve, dette forårsakes av hull i tannen, dype fyllinger, sprekk i tann eller fylling, eller kronebehandling på tannen som har forårsaket sprekker som gir og en bakteriell infeksjon i tannens rot. Uten behandling vil bakteriene spre seg til rotspissen og en betennelse i kjevebenet vil oppstå. Dersom denne betennelse blir synlig vil man se en “kvise” (fistel) på tannkjøttet. Tilstanden kan gjøre, men gjør som oftest ikke vondt og oppdages på årlig undersøkelse hos tannlege eller tannpleier.

Kanalene i roten renses for å sikre at all infeksjon er borte. Når dette er gjort benyttes et fyllingsmateriale for å erstatte nerven med et nytt materiale, det er dette som kalles en rotfylling. Behandlingen kan gjøres i ett besøk men noen ganger gjøres det over to eller flere. Dersom det er en komplisert rotfylling krever den flere besøk for å sikre et grundig resultat.

Når tannen er ferdig rotfylt legges det en midlertidig fylling på toppen av tannen for å isolere den for bakterier. Når tannen er symptomfri må den bygges opp til sin naturlige form, enten med kompositt (fyllingsterapi) eller porselen/krone.

Bestill time

Dyktige tannleger

Dedikerte tannleger i behagelige omgivelser. Moderne utstyr, tett samarbeid og langvarig oppfølging. Vi hjelper deg!

Lange åpningstider

Lange åpningstider hele uken. Sentrale lokasjoner på gateplan og enkel, online bestilling.

Forutsigbare priser

Hos oss er det ingen tillegg for hygienetillegg eller røntgen - du kan være trygg på hva sluttsummen blir.

Blid har 4,9 av 5 stjerner på Google Reviews

Google anbefaling 4,9/5 (435)

Mer om behandlingen

Rotfylling

Rotfylling

Behandlingen inkluderer:

Finn ledig time

Vårt tannhelseteam

Tannleger du kan føle deg trygg på

Blid består av et dedikert og kompetent tannhelseteam bestående av erfarne tannleger, spesialister og tannpleiere. Vi har et sterkt faglig samarbeid både innad i klinikken, på tvers av våre klinikker og med samarbeidende spesialister. Dette for å sikre det beste behandlingsopplegget for våre pasienter og å opprettholde de høyeste standarder innen tannhelsetjenester.

Her finner du oss

Seks moderne tannklinikker i Oslo

Vi har seks klinikker på gateplan i Oslo - alle med topp moderne utstyr, behagelig atmosfære og dyktige, dedikerte tannleger. Velkommen!

Ensjø
Gladengveien 7H

Ensjø

ensjo@blid.no
Vinderen
Holmenveien 5C

Vinderen

vinderen@blid.no
Nationaltheateret
Ruseløkkveien 14

Nationaltheateret

vika@blid.no
Grünerløkka
Seilduksgata 17

Grünerløkka

seilduksgata@blid.no
Majorstua
Bogstadveien 13

Majorstua

bogstadveien@blid.no
Sagene
Arendalsgata 12

Sagene

sagene@blid.no
Finn ledig time

Vi hjelper deg med alle problemstillinger

Grundig tannrens

595,-

Grundig rens av tenner. Vi fjerner tannstein, belegg og misfarging med AirFlow og ultralyd-scaler.

Les mer

Full undersøkelse med tannbleking

3 495,-

Full undersøkelse og grundig rens samt tannbleking. Undersøkelse må gjennomføres før du kan bleke.

Les mer

Knukket tann/mistet fylling

Fra 1495,-

Gjenoppbygging av tann dersom en fylling faller ut eller bit av tann som er knukket.

Les mer

Profesjonell tannbleking

2 995,-

Spesialtilpasset skinner til over- og underkjeve, samt blekemiddel. Skinnene kan brukes igjen.

Les mer

Full undersøkelse og grundig rens

995,-

Komplett undersøkelse av tenner og munnhule, inkludert røntgen, diagnostikk, og grundig rens.

Les mer

Enkel rens med Airflow

395,-

Fjerning av overflate misfarging med AirFlow.

Les mer

Konsultasjon usynlig regulering

0,-

Kartlegging, digital 3D scan, vurdering og informasjon om usynlig regulering (aligners).

Les mer

Akutt tannlegetime

995,-

Akutt vurdering/smertelindring av udefinert smerte, vondt i visdomstann, uhell, skade og lignende.

Les mer

Konsultasjon periodontitt

995,-

Konsultasjon for periodontitt/tannkjøttsykdom. Grundig diagnostikk og planlegging.

Les mer

Har du spørsmål?

Fyll ut vårt kontaktskjema

Din forespørsel har blitt sendt!
Vi svarer deg innen 48 timer
Oops! Noe feil har skjedd.
Ring oss på 22 12 00 33, så skal vi hjelpe deg.

Eller kontakt oss på:

FAQS

Ofte stilte spørsmål

Hva er en tannkrone?

Tannkronen er den delen av tannen som synes i munnen. Dersom en tann er veldig nedslitt eller skadet kan man fremstille en kunstig tannkrone som erstatning. Dette vil da fungere som et nytt "skall" på tannen og gjenopprette tannens form og funksjon.

Hvordan vedlikeholde en tannkrone?

Selv om man har erstattet deler av en tann med en krone vil man måtte vedlikeholde som om det skulle vært en frisk tann. Dette innebærer å pusse med fluortannkrem to ganger per dag, samt bruke tanntråd eller mellomromsbørster langs kronekanten. Dersom man utelater renhold vil det på sikt kunne oppstå hull under kronen eller i kanten på kronen.

Hva er OPG og når brukes det?

OPG er et oversiktsbilde som tar bilde av tenner, tannrøtter og kjeve. Ofte er det nødvendig å ta et OPG-bilde for vurdering av hvorvidt du skal fjerne visdomstenner da vi kan se beliggenheten på tannen og vurdere eventuell risiko knyttet til tannens utvikling. OPG-bilde gir en oversikt som er nyttig i forbindelse med utredning av kjeveplager eller aligner/usynlig regulering.

Hva skjer hvis jeg ikke jeg rotfyller?

Utgangspunktet er at vi ønsker å beholde tannen så lenge som mulig uten å trekke denne. Derfor er rotfylling et godt alternativ. Dersom du går for lenge med en tann som bør rotfylles, kan infeksjonen spre seg ytterligere slik at tannen til slutt må trekkes. Hvis du går lenge med tannverk er sjansen for infeksjon stor. Hvis du går lenge med en ubehandlet tannbyll er det stor sjanse for at infeksjonen sprer seg, noe som da kan gjøre at rotfylling som er behandling er for sent. Da er det neste alternativet å fjerne tannen helt.

Hvor lang tid tar en rotfylling?

Behandlingstiden varierer utifra kompleksiteten til tannen - både i form av antall kanaler, plassering osv. For at behandlingen skal være vellykket, og dermed at du kan bevare tannen din, bruker vi den tiden vi trenger. Ofte deles behandlingen inn i flere seanser, gjerne to eller tre, og det tar ca 60-90 minutter. Dette kan være en kompleks behandling, så det er viktig at du ikke utsetter besøket når du først er i gang. Vi har god erfaring med rotfyllinger. Dersom tannen er svært kompleks, samarbeider vi også tett med spesialister. I en undersøkelse vil vi gi deg svar på behandlingsforløp, tid og antall kanaler. Vi vil også gi all informasjon du trenger for å være trygg på at du er i gode hender.

Takk for tilbakemeldinger

Blid er en moderne tannhelseklinikk som kombinerer tilgjengelighet, brukervennlighet og rimelighet uten å gå på kompromiss med kvaliteten på behandlingene. Vi strekker oss langt for å møte dine behov som pasient.