Full undersøkelse og grundig rens

Komplett undersøkelse av tenner og munnhule, inkludert røntgen, diagnostikk, og grundig rens.

Bestill time
1. Full undersøkelse og grundig rens

Full undersøkelse og grundig rens

Komplett undersøkelse av tenner og munnhule, inkludert røntgen, diagnostikk, og grundig rens.

En undersøkelse hos Blid gir deg en grundig gjennomgang av tann- og munnhelse. Vi fjerner tannstein og belegg på tennene, og setter alltid av tid til å gi deg veiledning om hvordan du best tar vare på tennene dine. Vi tilbyr AirFlow for å fjerne misfarging som en del av vår standardundersøkelse.

En undersøkelse hos oss inkluderer:

  • Undersøkelse av munnhule og tenner
  • Røntgenbilder og diagnostikk
  • Fjerning av tannstein
  • Skånsom fjerning av belegg og misfarging med AirFlow
  • Veiledning om tannhygiene og munnstell

Regelmessig sjekk av tenner og tannkjøtt anbefales. Hos oss får du en vurdering av tenner og munnhule, kunnskap og informasjon om egen tannhelse, og anbefaling om eventuelt ytterligere behandling. Vi tar røntgenbilder for å diagnostisere sykdom i tenner og tannkjøtt, og undersøker munnslimhinnen. Vi fjerner tannstein og misfarging av tenner med ultralyd og polering med AirFlow eller poleringspasta.

Tannstein må fjernes for å opprettholde friskt tannkjøtt. Tannstein legger seg mellom tennene og under tannkjøttskanten. Blid etterstreber å gi deg best mulig råd og veiledning for godt tannstell, mellom tannlegebesøkene. Vi ønsker at du er så godt rustet som mulig til å forebygge tannplager og andre tannrelaterte sykdommer i årene som kommer.

Dersom vi oppdager noe som bør behandles, vil Blid gi deg tilbud om en time hos tannlegen for videre behandling. I Blid er vi opptatt av forutsigbarhet, du vil bli tilbudt en pris der du kan være sikker på at det ikke vil påløpe noen ekstra kostnader utover pristilbudet vi har gitt deg.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Hva er AirFlow?

Airflow er en måte å rengjøre tennene på der vi bruker en blanding av salt og vann tilsatt smaksstoffer som spyles på tennene. Ved hjelp av denne teknikken forsvinner overfladisk misfarging som kan komme av maten vi spiser samt kaffe, røyk, te og rødvin. Mange liker å tenke på Airflow som en slags høytrykksspyling av tennene. Airflow er inkludert i vår undersøkelse og rens (695,-), men ønsker du kun AirFlow bestiller du bare en tannrens (395,-).

Hvordan bestiller jeg time?

Du kan enkelt bestille time direkte på våre nettsider. Vi anbefaler alle nye pasienter å booke en full undersøkelse med rens først, og deretter få kartlagt behandlingsbehovet. Dersom du ikke finner behandlingen du leter etter, kan du enkelt ta kontakt med oss på telefon 22 12 00 33 eller via epost hei@blid.no

Må jeg trekke visdomstennene mine?

Visdomstennene må fjernes dersom de kommer ut i feil posisjon i munnhulen og skaper problemer for andre tenner. De burde også fjernes dersom man har vondt, får betennelse eller store hull (kariesangrep). Har du vondt eller plager med visdomstennene, anbefaler vi å booke en undersøkelse slik at vi kan vurdere hvorvidt du bør fjerne én eller flere av visdomstennene.

Bør jeg bruke tanntråd?

Tanntråd er et effektivt verktøy for enkelt å fjerne plakk og matrester som legger seg mellom tennene. Tannbørsten kommer ikke til mellom tennene, og det anbefales derfor å supplere tannstellet med tanntråd for å holde munnen ordentlig ren. Det vanligste stedet å få karies (hull) er mellom tennene, og regelmessig bruk av tanntråd reduserer derfor risikoen for hull og andre tannplager. I en undersøkelse hos oss vil vi selvfølgelig kunne vise deg hvordan du bruker tanntråd på riktig måte.