Bittskinne

Tilpasset skinne til behandling av plager i kjeveledd og tyggemuskulatur

Bestill time
Bittskinne

Informasjon om behandlingen

Prisliste

Bittskinne

2 980,-*

Ved smerter eller ubehag fra kjeveledd og / eller tyggemuskulatur kan det være behov for en bittskinne som et ledd i behandlingen.

Behandling med bittskinne hos oss inkluderer: 

  • Undersøkelse av kjeveledd og tyggemuskulatur
  • Ekstra røntgenbilder hvis nødvendig
  • Avtrykk av tenner i over- og underkjeve for fremstilling av skinnen
  • Utlevering og tilpasning av skinnen
  • Etterkontroll med eventuelle justeringer etter noen uker
  • Utgifter til tanntekniker er inkludert

Plager fra kjeve og tyggemuskler er relativt vanlig. Dette kan innebære smerter, som ofte går over i hodepine, låsninger, klikkelyder og problemer med å åpne og lukke munnen på vanlig måte. Årsakene til slike plager er ofte sammensatte, der stress gjerne er en utløsende og forsterkende faktor. Andre årsaker kan være tanngnissing, tannpressing eller tungepressing. Tannlegen vil utrede slike årsaker og undersøke om det eventuelt er andre bakenforliggende faktorer som er årsak til plagene.

Behandling av plager fra tyggemuskler og kjeveledd innebærer informasjon, smertelindring, avspenningsøvelser, og eventuelt bittskinne.

Bittskinnen, også kalt stabiliseringsskinne, vil bidra til avspenning i muskulatur og kan dermed redusere plager relatert til dette. Bittskinne kan også fungere som en beskyttelse mot tannslitasje dersom man er plaget med dette.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Trenger jeg bittskinne?

Dersom man er plaget med smerter eller ubehag fra kjeveledd eller tyggemuskulatur kan bittskinne fungere som et ledd i behandlingen. Noen plager vil kunne reduseres kun med avspenningsøvelser og informasjon / bevisstgjørelse rundt tilstanden. I andre tilfeller kan bittskinne bidra til avspenning i muskler og kjeveledd og dermed redusere plager. Tannlegen vil utrede årsaker til plager og gi råd for hvilken behandling som vil være hensiktsmessig.

Hvordan renser og vedlikeholder jeg min bittskinne?

Puss tennene med fluortannkrem før du tar på skinnen. Selv om man ikke har på skinnen mens man spiser, vil bakterier og spytt feste seg på den. Når man tar ut skinnen skal den børstes med kaldt / lunkent vann og såpe, eller tannkrem. Skinnen kan også med jevne mellomrom renses med en blanding av eddik og vann.

Hvorfor bør jeg få en spesialtilpasset bittskinne når man får billig bittskinne på apoteket?

Bittskinne som man selv kjøper på apoteket er ikke optimalt tilpasset til bittet, og vil ofte ha liten eller ingen effekt. En feiltilpasset skinne vil kunne føre til større plager. Det er viktig å følges opp av en tannlege etter man har fått skinnen, for å sikre at den hele tiden er justert etter bittforholdene.