Undersøkelse og tannbleking

Full undersøkelse og grundig rens samt tannbleking. Undersøkelse må gjennomføres før du kan bleke.

Bestill time
3. Undersøkelse og tannbleking

Undersøkelse og tannbleking

Tannbleking og komplett undersøkelse av tenner og munnhule, inkludert røntgen, diagnostikk, grundig rens.

En undersøkelse hos Blid gir deg en grundig gjennomgang av tann- og munnhelse. Vi fjerner tannstein og belegg på tennene, og setter alltid av tid til å gi deg veiledning om hvordan du best tar vare på tennene dine. Vi tilbyr AirFlow for å fjerne misfarging som en del av vår standardundersøkelse.

Tannbleking gjennomføres først når det er friske og fine forhold i munnhule og tenner.


Blir det oppdaget behandlingskrevende funn på undersøkelsen, må vi først behandle dette før vi kan gjennomføre tannbleking.

En undersøkelse hos oss inkluderer:

  • Undersøkelse av munnhule og tenner
  • Røntgenbilder og diagnostikk
  • Fjerning av tannstein
  • Skånsom fjerning av belegg og misfarging med AirFlow
  • Veiledning om tannhygiene og munnstell
  • Informasjon og kostnadsoverslag på videre behandling hvis nødvendig

Tannbleking hos oss inkluderer:

  • Spesialtilpassede blekeskinner - kan brukes flere ganger
  • Blekemiddel
  • Veiledning i bruk

Regelmessig sjekk av tenner, tannkjøtt og munnhule anbefales for å opprettholde en sunn munn livet ut. Hos oss får du en vurdering av tenner og munnhule, kunnskap og informasjon om egen tannhelse, og anbefaling om eventuelt ytterligere behandling. Vi tar røntgenbilder for å diagnostisere sykdom i tenner og tannkjøtt, og undersøker munnslimhinnen. Vi fjerner tannstein og misfarging av tenner med ultralyd og polering med AirFlow eller poleringspasta.

Tannstein legger seg mellom tenner og i kantene mellom tenner og tannkjøtt, og bør fjernes for å opprettholde friske forhold rundt tennene. Blid etterstreber å gi deg best mulig råd og veiledning for godt tannstell, mellom tannlegebesøkene. Vi ønsker at du er så godt rustet som mulig til å forebygge tannplager og andre munnrelaterte sykdommer i årene som kommer.

Dersom vi oppdager noe som bør behandles, vil Blid gi deg tilbud om en time hos tannlegen for videre behandling. I Blid er vi opptatt av forutsigbarhet, du vil bli tilbudt en pris der du kan være sikker på at det ikke vil påløpe noen ekstra kostnader utover kostnadsoverslaget vi har gitt deg.Velkommen til Blid tannhelse! 

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Hva er AirFlow?

Airflow er en måte å rengjøre tennene på der vi bruker en blanding av salt og vann tilsatt smaksstoffer som spyles på tennene. Ved hjelp av denne teknikken forsvinner overfladisk misfarging som kan komme av maten vi spiser samt kaffe, røyk, te og rødvin. Mange liker å tenke på Airflow som en slags høytrykksspyling av tennene. Airflow er inkludert i vår undersøkelse og rens (695,-), men ønsker du kun AirFlow bestiller du bare en tannrens (395,-).

Hvordan bestiller jeg time?

Du kan enkelt bestille time direkte på våre nettsider. Vi anbefaler alle nye pasienter å booke en full undersøkelse med rens først, og deretter få kartlagt behandlingsbehovet. Dersom du ikke finner behandlingen du leter etter, kan du enkelt ta kontakt med oss på telefon 22 12 00 33 eller via epost hei@blid.no

Må jeg trekke visdomstennene mine?

Visdomstennene må fjernes dersom de kommer ut i feil posisjon i munnhulen og skaper problemer for andre tenner. De burde også fjernes dersom man har vondt, får betennelse eller store hull (kariesangrep). Har du vondt eller plager med visdomstennene, anbefaler vi å booke en undersøkelse slik at vi kan vurdere hvorvidt du bør fjerne én eller flere av visdomstennene.

Er tannbleking farlig?

Blekemiddelet du får hos Blid er ikke farlig å bruke. Blekemiddelet virker lokalt, altså kun på tennene, og er skånsomt mot tannkjøttet. Det er strenge regler i Norge når det kommer til konsentrasjonen av hydrogenperiodoksid (blekemiddelet) og vi følger retningslinjene som er utarbeidet Helsedirektoratet. Vi anbefaler ikke å bruke tannblekemiddel kjøpt på nett, da det er lite informasjon om innholdet i blekemiddelet og dermed fare for skader på tenner og tannkjøtt.

Hvor ofte bør jeg gå til tannpleier/tannlege?

Det er individuelt hvor ofte man burde gå til tannlege eller tannpleier. Det er anbefalt med en undersøkelse for å kartlegge anbefalt intervall, og varierer derfor fra pasient til pasient. Normalt anbefales det et intervall på opptil to år dersom det er fine forhold.