Krone/Broledd

Gjenskape knukket/mistet tann med keramisk estetisk materiale som gir naturlig form og farge. Pris eks tannteknikk.

Bestill time
Krone/Broledd

Informasjon om behandlingen

Prisliste

Krone og bro

3995,-

Tannkrone eller broledd

Gjenskape knukket/mistet tann med keramisk estetisk materiale som gir naturlig form og farge. Inkludert avtrykk, kliniske bilder, røntgen og anestesi ved behov. Tannteknikk er ikke inkludert i prisen, men du får dette til vår innkjøpspris.

Når du får et stort hull, eller knekker en tann, kan det noen ganger være nødvendig med en krone. Man kan også lage en bro hvis det involverer flere tenner, eller hvis man mangler en tann.

Ved første besøk vil tannlegen slipe ned den aktuelle tannen, ta avtrykk eller scanne tennene, og sende det videre til tekniker. Her blir dere enige om farge og du vil få en midlertidig løsning til du kommer for sementering av ny krone/bro. Ved neste besøk skal kronen/broen festes på tannen.

Prisen på tannteknikk varierer utifra hva som skal gjøres. Du får vite denne prisen av tannlegen, og vi har ingen påslag i prisen på tannteknikk. Du får dette til vår innkjøpspris.

Krone og bro-behandling inkluderer:

  • Røntgenbilder etter behov
  • Kliniske bilder
  • Avtrykk av tenner (digitalt eller manuelt) som sendes til tekniker
  • Bedøvelse etter behov
  • Nedsliping av tann/tenner
  • Midlertidig tannløsning
  • Påsetting, polering og ferdigstillelse av krone/bro

Noen ganger er det nødvendig med en krone på en tann, og dette skjer som oftest hvis det er en stor del av tannen som mangler og man ikke kan bygge den opp med en vanlig tannfylling. Da må man ha noe som er mer tett, som holder tannen på plass. Andre grunner er nedslitte tenner eller store hull (kariesangrep).

Broer bruker man for å erstatte manglende tenner eller tannluker. For å feste de nye tennene sliper man ned nabotannene som broen skal festet i slik at man får et hengeledd.

Å lage kroner eller broer gjøres vanligvis på to besøk:

1. Første besøket blir man enig om farge og materiale og man tar avtrykk av tennene som blir sendt til tanntekniker. Vi lager en midlertidig løsning som du går med frem til kronen eller broen fra tekniker er klar.

2. På andre besøk kontrollerer at begge parter er fornøyde, samt at farge, form og at den passer i bitt før man sementerer konstruksjonen på.

Hos oss bruker vi en digital skanner som tar bilde av tennene dine, og man skanner tann for tann og slipper derfor det manuelle avtrykket. Mange opplever skanner som mer behagelig.

Prisen på broen eller kronen fastsettes av tannteknikker, og vi tar ikke ekstra betalt for fremstillingen av denne. Du betaler kun teknikerutgift, som varierer med hvor omfattende kronen/broen er og hva slags materiale den lages i. Våre tannleger veileder og informerer deg i dette.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Hva er en bro?

Dersom en eller flere tenner mangler, og man har et ønske om å erstatte disse, kan man få laget en bro. Da fremstilles tannerstatninger for de manglende tennene, som festes i gjenværende tenner på hver side av tannluken. De gjenværende friske tennene må først formes /slipes til av tannlegen, slik at de utgjør et godt feste for broen.

Hva er en tannkrone?

Tannkronen er den delen av tannen som synes i munnen. Dersom en tann er veldig nedslitt eller skadet kan man fremstille en kunstig tannkrone som erstatning. Dette vil da fungere som et nytt "skall" på tannen og gjenopprette tannens form og funksjon.

Hvordan lages en tannkrone?

Dersom man i samråd med tannlege har kommet frem til at man trenger en krone setter man opp time til dette. Sammen med tannlegen velger man som pasient ut farge til kronen, slik at den blir lik de andre tennene. Først settes bedøvelse, og deretter vil tannlegen forme tannen slik at kronen kan settes på. Dette innebærer å fjerne dårlige fyllinger, og deler av tannen som er syk. Når tannen er ferdig formet vil man ta en avstøpning eller en digital scan av tennene, som sendes inn til en tanntekniker. Tannteknikeren vil da fremstille kronen, som er klar i løpet av 1-2 uker. I mellomtiden får man på en "midlertidig krone", som beskytter den formede tannen. Når kronen er klar renser man den formede tannen og kronen og prøver kronen. Dersom både pasient og tannlege er fornøyd med form og farge limes kronen fast til tannen.