Periodontittbehandling

Dersom du har gjennomgått en konsultasjon for periodontitt og trenger behandling

Bestill time
Periodontittbehandling

Periodontittbehandling

Opplever du at tannkjøttet er rødt, hovent og blør? Har du dårlig ånde, tegn til løse tenner eller forandringer i tannstillingen din? De nevnte symptomene kan være et tegn på tannkjøttbetennelse, på fagspråket kalt periodontitt.

Etter du har gjennomgått en konsultasjon og fått påvist periodontitt, legges det opp en individuelt tilpasset behandlingsplan. Den kan innebære få eller mange besøk - avhenging av sykdommens alvorlighetsgrad.

Periodontitt, som er en sykdom som påvirker festeapparatet rundt tennene, og er vanligere jo eldre vi blir. Den kan være delvis arvelig og påvirkes både av vår generelle helsetilstand, livsstil og hvor gode vi er på å rengjøre tennene.

For å stanse eller bremse sykdommen, er det viktig med regelmessig tannrens og gode rutiner for munnstell. Dersom du ikke får behandling vil en slik betennelse kunne utvikle seg, så du kan miste mer benfeste rundt tenner. Behandlingen tar sikte på å blir kvitt infeksjonen og stabilisere forholdene, for å bevare benfestet rundt tenner. Selve behandlingen er generelt sett en grundig dyprens rundt alle tenner, og gjøres ofte med bedøvelse.

I noen tilfeller henvises du for vurdering eller tilleggsbehandling hos en periospesialist. Vi hjelper deg med dette.

En alvorlig periodonitt kan i ytterste konsekvens føre til at tenner går tapt, det er derfor viktig å ikke gå for lenge ubehandlet.

Etter behandlingsfasen vil det kreves regelmessig oppfølging hos tannlege eller tannpleier for å unngå tilbakefall.

Ved aktiv periodontitt, dekkes behandlingen delvis av Helfo og du betaler kun en egenandel på 695,- pr 30 min hos oss.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

No items found.