Konsultasjon for periodontitt

Konsultasjon for periodontitt/tannkjøttsykdom. Grundig diagnostikk og planlegging.

Bestill time
Konsultasjon for periodontitt

Konsultasjon for periodontitt

Konsultasjon med vurdering og kartlegging av periodonitt

Har du symptomer på eller tidligere fått påvist tannkjøttsykdommen periodonitt?

Behandlerne i Blid har lang erfaring med behandling av tannkjøttsykdom. Vi gir deg grundig veiledning i sykdomsforløpet og behandling. I løpet av en konsultasjonstime vil vi kartlegge omfang av eventuell sykdom, legge opp behandlingsplan for å holde sykdommen under kontroll og gi deg et kostnadsoverslag for behandlingen.

En konsultasjon for periodontitt inneholder:

  • Røntgenbilder og diagnostikk
  • Ved behov: Kliniske foto av tenner og tannkjøtt
  • Måling av tannkjøttlommer og bennivå
  • Behandlingsplanlegging og kostnadsoverslag
  • Vurdering av behov for spesialistbehandling ved avanserte tilfeller
  • Informasjon angående Helfo-refusjon

Typiske symptomer på periodontitt:

  • Tannkjøttet er rødt, hovent og blør
  • Dårlig ånde
  • Tegn til løse tenner eller forandringer i tannstillingen din

De nevnte symptomene kan være et tegn på tannkjøttbetennelse, på fagspråket kalt periodontitt.

Behandling for periodontitt

Periodontitt, som er en sykdom som påvirker festeapparatet rundt tennene og er vanligere jo eldre vi blir. Den kan være delvis arvelig og påvirkes både av vår generelle helsetilstand, livsstil og hvor gode vi er på å rengjøre tennene.

For å stanse eller bremse sykdommen, er det viktig med regelmessig tannrens og gode rutiner for munnstell. Dersom du ikke får behandling vil en slik betennelse kunne utvikle seg, så du kan miste mer benfeste rundt tenner. Behandlingen tar sikte på å blir kvitt infeksjonen og stabilisere forholdene, for å bevare benfestet rundt tenner. En alvorlig periodonitt kan i ytterste konsekvens føre til at tenner går tapt.

Etter behandlingsfasen vil det kreves regelmessig oppfølging hos tannlege eller tannpleier for å unngå tilbakefall.

Ved aktiv periodontitt, dekkes behandlingen delvis av Helfo og du betaler kun en egenandel på 695,- kroner. Vi hjelper deg med en individuelt tilpasset behandlingsplan.

Les mer om periodontitt her

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Hva er gingivitt?

Gingivitt er betennelse i tannkjøttet som kommer av dårlig renhold. Hvis plakk (bakteriebelegg) og tannsten ligger på tannoverflaten over lengre tid vil det irritere tannkjøttet og gjøre det betent. Dette vises i form av et blødende, hovent og rødt tannkjøtt. Denne sykdommen forekommer hos de aller fleste, og kan lett gå over ved gode renholdsrutiner.

Hva er periodontitt?

Periodontitt er en kronisk tannkjøttbetennelse, den kjennetegnes ved at tannkjøttet er hovent, blødende og rødt. Andre tegn er dårlig ånde, flytting av og/eller løse tenner, i verste fall kan tennene bli så løse at de faller ut.

Hva kan jeg selv gjøre dersom jeg har periodontitt?

Det viktigste du gjør selv er å ivareta en god munnhygiene. Dersom du har høy forekomst av plakk og bakterier i munnhulen vil sykdommen gradvis bli verre. Vi hjelper deg med veiledning for god munnhygiene og gir deg verktøyene for å hindre at sykdommene sprer seg.

Kan jeg miste tennene hvis jeg har periodontitt?

Ja, uten behandling og ved alvorlig grad av sykdommen kan tenner gå tapt. Om sykdommen får utviklet seg uten behandling vil det gradvis bli verre da betennelsen sprer seg til kjevebenet rundt tennene.