Konsultasjon for periodontitt

Konsultasjon for periodontitt/tannkjøttsykdom. Grundig diagnostikk og planlegging.

Bestill time
Periodontitt/ tannkjøttsykdom

Konsultasjon for periodontitt

Konsultasjon med vurdering og kartlegging av tannkjøttsykdom. Vi tar røntgen, kliniske foto og  diagnostikk for å planlegge videre behandlingsbehov for å holde sykdommen i sjakk.

Har du symptomer på eller fått påvist tannkjøttsykdom (periodontitt)?
Behandlerne i Blid har lang erfaring med behandling av tannkjøttsykdom. Vi gir deg grundig veiledning i sykdomsforløpet og behandling. I løpet av en konsultasjonstime vil vi kartlegge omfang av eventuell sykdom, legge opp behandlingsplan for å holde sykdommen under kontroll og gi deg et kostnadsoverslag for behandlingen.

En konsultasjon for tannkjøttsykdom inneholder:

  • Røntgenbilder og diagnostikk
  • Ved behov: Kliniske foto av tenner og tannkjøtt
  • Måling av tannkjøttlommer og bennivå
  • Behandlingsplanlegging og kostnadsoverslag
  • Vurdering av behov for spesialistbehandling ved avanserte tilfeller
  • Informasjon angående Helfo-refusjon

Tannkjøttsykdom er en vanlig sykdom hos personer over 50 år, men kan også forekomme hos yngre mennesker. Den kan være arvelig og krever regelmessig oppfølging for å holdes i sjakk. Ved påvist periodontitt, dekkes behandlingen delvis av Helfo og du betaler kun en egenandel på 695,-.

Opplever du at tannkjøttet er rødt, hovent og blør? Har du dårlig ånde, tegn til løse tenner eller forandringer i tannstillingen din? De nevnte symptomene kan være et tegn på tannkjøttbetennelse, på fagspråket kalt periodontitt. Periodontitt er en kronisk betennelse i festetapparatet rundt tennene. For å bremse denne prosessen er det viktig med regelmessig tannrens og gode rutiner for munnstell. Dersom du ikke får behandling vil en slik betennelse kunne utvikle seg, slik at det blir dypere lommer mellom tann og tannkjøtt. Det vil da kreves en mer utvidet rens over en lenger periode (6-12 måneder) for å unngå tanntap og mer alvorlige komplikasjoner.

Ved hjelp av røntgenbilder, måling av tannkjøttlommer (betegnelse for området mellom tann og tannkjøtt) og kliniske foto kan vi vurdere omfang av tannkjøttsykdom og status for eventuelt festetap.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

Hva er gingivitt?

Gingivitt er betennelse i tannkjøttet som kommer av dårlig renhold. Hvis plakk (bakteriebelegg) og tannsten ligger på tannoverflaten over lengre tid vil det irritere tannkjøttet og gjøre det betent. Dette vises i form av et blødende, hovent og rødt tannkjøtt. Denne sykdommen forekommer hos de aller fleste, og kan lett gå over ved gode renholdsrutiner.

Hva er periodontitt?

Periodontitt er en kronisk tannkjøttbetennelse, den kjennetegnes ved at tannkjøttet er hovent, blødende og rødt. Andre tegn er dårlig ånde, flytting av og/eller løse tenner, i verste fall kan tennene bli så løse at de faller ut.