Tanntrekking hos spesialist i oral kirurgi

Tanntrekking hos oralkirurg

Bestill time
Tanntrekking hos spesialist

Tanntrekking hos spesialist i oral kirurgi

Hos Blid kan du fjerne tenner kirurgisk. Dersom tannen har svært komplisert rotanatomi eller andre forhold tilsier det, kan det i noen tilfeller være aktuelt å henvise deg til en spesialist - der gjelder andre priser.

Dette gjør vi for at du som pasient både skal oppleve minst mulig ubehag under inngrepet, og at du skal få minst mulig problemer i etterkant. Her fjernes også tenner der det i etterkant skal planlegges implantatbehandling.

Visdomstenner kan anbefales fjernet dersom du har hatt vedvarende plager fra tannen. Indikasjoner for fjernelse kan være akutt eller kronisk betennelse (periocoronitt) eller trangstilling som kan skade nabotann.

Kirurgisk fjerning av tenner inkluderer:

  • Røntgenbilder etter behov
  • Bedøvelse
  • Kirurgisk fjerning av tannen
  • Smertestillende tabletter
  • Etterkontroll med eventuelt fjerning av sting
  • Hygieneartikler og oppdekking

Dersom tannen din ligger delvis under tannkjøttet er det ikke uvanlig at det oppstår betennelse i området, det kan også bli hull i tannen. Dette er fordi at man ikke klarer å pusse godt nok rundt tannen og bakterier legger seg i området rundt. Når bakterier får ligge i lengre tid rundt tannen i tannkjøttet, kan det oppstå betennelse og smerter. Det er ikke anbefalt å gå med en infeksjon i munnen over tid.

Man kan oppleve hevelse i området og noen ganger kan man få feber. Det kan også bli vanskelig å gape. Dersom du opplever dette er det på tide å kontakte tannlege for en vurdering. I noen få tilfeller, dersom allmentilstanden er nedsatt, gis det antibiotika i forbindelse med behandlingen.

Et par dager i etterkant av tanntrekkingen kan det oppstå hevelse i området, noen kan også oppleve smerter og litt blødning i området. Du får utdelt bittkompresser og både skriftlig og muntlig informasjon om hvordan du skal forholde deg.

Det er svært viktig at du ikke spiser eller drikker på 2-3 timer etter inngrepet slik såret får begynt å gro - så husk å spise på forhånd av timen.

Hard fysisk aktivitet skal ikke utføres det første døgnet.

Vanligvis holder det med smertestillende du får tak i reseptfritt på apoteket.

Du får time til kontroll og fjerning av sting (dersom vi syr) etter 7-10 dager.Les mer om vår spesialist i oral kirurgi og oral medisin her.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

No items found.