Tanntrekking hos allmenntannlege

Det kan av og til bli nødvendig å trekke en tann som ikke lar seg redde.

Bestill time
Tanntrekking hos allmenntannlege

Tanntrekking hos allmenntannlege

Tenner kan bli anbefalt fjernet dersom du har hatt vedvarende plager fra tannen, plassmangel eller infeksjoner.

Tanntrekking og kirurgisk fjernelse av tann inkluderer:

  • Røntgenbilder etter behov
  • Bedøvelse
  • Kirurgisk fjerning av tannen
  • evt smertestillende tabletter
  • Etterkontroll med eventuelt fjerning av sting
  • Hygieneartikler og oppdekking

I kompliserte tilfeller der tannen for eksempel har komplisert rot eller lignende, henviser vi deg til spesialist i kirurgi og oral medisin. Se egne priser for spesialist.

Ofte er det visdomstenner som må fjernes. Dersom tannen din ligger delvis under tannkjøttet er det vanlig at det oppstår betennelse i området, det kan også lettere bli hull i tannen. Dette er fordi at man ikke klarer å pusse godt nok rundt tannen og bakterier legger seg i området rundt. Når bakterier får ligge i lengre tid rundt tannen i tannkjøttet, kan det oppstå betennelse og smerter. Det er ikke anbefalt å gå med en infeksjon i munnen over tid.

Man kan oppleve hevelse i området og noen ganger kan man få feber. Det kan også bli vanskelig å gape. Dersom du opplever dette er det på tide å kontakte tannlege for en vurdering. I noen få tilfeller, dersom allmentilstanden er nedsatt, gis det antibiotika i forbindelse med behandlingen.

Et par dager i etterkant av tanntrekkingen kan det oppstå hevelse i området, noen kan også oppleve smerter og litt blødning i området. Du får utdelt bittkompresser og både skriftlig og muntlig informasjon om hvordan du skal forholde deg.

Det er svært viktig at du ikke spiser eller drikker på 2-3 timer etter inngrepet slik såret får begynt å gro - så husk å spise på forhånd av timen.

Hard fysisk aktivitet skal ikke utføres det første døgnet.

Vanligvis holder det med smertestillende du får tak i reseptfritt på apoteket.

Du får time til kontroll og fjerning av sting (dersom vi syr) etter 7-10 dager.

Bestill time
FAQS

Ofte stilte spørsmål

No items found.