Tannblekning – Er det trygt?

Er tannblekning trygt? Vi gir deg svarene du trenger før en tannblekning.

Bestill time
Tannblekning – Er det trygt?

Om tannbleking

Hos Blid tilbyr vi tannbleking som du trygt kan bruke hjemme, med spesialtilpassede skinner vi lager i klinikken. Du får med deg blekemiddelet hjem, og kan enten bleke på dagen eller løpet av natten mens du sover. Dette velger du i klinikken.

Fjerning av misfarging på tenners overflate vil ikke endre fargen på tennene, men vil gi et lysere resultat. Ønsker man ytterligere lysere tenner må man derfor bruke et blekemiddel som tar bort fargestoffer inne i tannen.

Profesjonell tannbleking

Dersom du ønsker å bleke tennene dine bør dette gjøres profesjonelt. Det er mange tilbydere av tannbleking, og i dag kan du få kjøpt tannbleking på nett og over disk i mange butikker. Mange av disse tannblekingene har dessverre vist at de kan føre til skader på tannkjøtt og tannemaljene. De siste årene har derfor regelverket for tannbleking blitt strammet inn.

Hos Blid anbefaler vi kun å bruke blekemiddel fra klinikken sammen med spesialtilpassede blekeskinner.

Blekemiddelet du får hos Blid er trygt og skånsomt, og har dokumentert effekt på tennene. I tillegg inneholder det fluor som styrker tannemaljen under blekeprosessen.

Løsningen og behandling

Vi renser og fjerner tannstein før du setter i gang med tannbleking. Deretter tar vi avtrykk av tennene dine og lager spesialtilpassede blekeskinner. Disse skinnene får du med deg hjem, sammen med blekemiddelet. Vi gir instruksjon i bruk og veiledning om hvordan du kan oppnå best mulig resultat. Før vi starter behandlingen er det viktig at du er kariesfri og har friske forhold i munnen. Er det mer enn seks måneder siden sist tannsjekk, ønsker vi at du først booker time for “Full undersøkelse og rens”. Dette er for å forsikre både oss og deg som pasient at det er trygt å bleke.

Har du fått tannbehandling et annet sted enn hos Blid, ønsker vi at du tar med deg en journalutskrift og røntgenbilder fra stedet du fikk tannbehandling. Dette får du ved å ringe eller sende mail til klinikken der du fikk utført tannsjekken og/eller behandlingen. Da får vi best mulig oversikt over din tannhistorikk, og er klare til å sette i gang.

Bestill time
FAQ

Ofte stilte spørsmål

Hva er AirFlow?

Er tannbleking farlig?