Jeg har tannlegeskrekk - hva gjør jeg?

Tannlege Thomas
August 2023
2 min estimert lesetid

Tannlegeskrekk er vanlig og kan være så intenst at den hindrer en i å oppsøke nødvendig tannhelsehjelp. Dette kan føre til alvorlige helseproblemer, fordi skader og hull får lov til å utvikle seg.

Hvorfor har man tannlegeskrekk?

Årsakene til tannlegeskrekk kan variere fra person til person, men noen vanlige årsaker kan være:

  • Dårlige tidligere erfaringer hos tannlegen.
  • Frykt for smerte eller ubehag.
  • Følelsen av å være hjelpeløs eller uten kontroll.
  • Skam over tilstanden på tennene.

Hvordan takle tannlegeskrekk?

Selv om man har tannlegeskrekk, er det ekstremt viktig å dra til regelmessige undersøkelser. Venter man for lenge, kan mindre skader og hull utvikle seg til å bli både smertefulle og kostbare. For å gjøre det litt enklere å komme seg til tannlegen, har vi satt sammen noen tips til deg som har tannlegeskrekk:

  • Fokus på pusten: fokus på pusteøvelser kan bidra til å redusere stress.
  • Ta med musikk eller lydbok: å distrahere seg selv med musikk eller en lydbok kan være en effektiv måte å håndtere frykt på. Dette kan også bidra til å stenge ut lydene fra maskinene som brukes, som noen synes er ubehagelig.
  • Ta med en støttespiller: å ha med en venn eller et familiemedlem du stoler på, kan bidra til å gi en ekstra trygghet. Vi har ekstra stoler som de kan sitte på!

En tannlege for tannlegeskrekk: hva gjør vi for å hjelpe deg?

Det er essensielt å finne en tannlege du føler deg komfortabel med. Hos Blid, har vi stor respekt og medfølelse for deg med tannlegeskrekk. Vi legger stor vekt på å bygge en positiv relasjon med våre pasienter, og vi har god erfaring med å behandle pasienter med tannlegeskrekk.

Vi har sterkt fokus på smertefri tannbehandling og tar ingen tillegg for å sette bedøvelse. Vi sørger alltid for at du er godt nok bedøvet, slik at du har en bekymring mindre.

Vi setter av god tid og har mulighet til å ta pauser i behandlingen dersom du ønsker dette. Gjør tannlegen din oppmerksom på din tannlegeskrekk slik at de kan tilpasse behandlingen etter dine behov. Du kan også gi beskjed når du bestiller timen din.