Hva koster tannlegen?

Mange opplever tannlegebesøket som dyrt og utforutsigbart. Vi har faste priser.

Bestill time
Hva koster tannlegen?


Mange forbinder det å gå til tannlegen som svært dyrt og mange blir overrasket over hva den faktiske sluttsummen på regningen blir. Derfor tilbyr Blid tannbehandling til faste og fornuftige priser uten overraskelser, slik at du kan være trygg på hva sluttsummen blir.

Hva koster det å gå til tannlegen?

Som for de fleste tjenester du kjøper, er det store variasjoner mellom tilbydere av tjenesten i hva de tar betalt. I Norge får de færreste refusjon gjennom offentlige stønadsordninger, og må derfor betale tannlegebesøket selv hos private aktører. Frem til du er 22 år har du krav på behandling gjennom den offentlige tannhelsetjenesten.

I alle tannbehandlinger kreves det rent og sterilt utstyr, avanserte maskiner, en del engangs forbruksartikler (hansker, munnbind, produkter osv.) samt kvalifiserte, universitet-utdannede behandlere, etterutdanning og kursing for å hele tiden sørge for at pasienten får moderne og trygg behandling. Dette gjør at forsvarlig og trygg tannbehandling med moderne utstyr koster.

Likevel er det slik at for mange pasienter så er det ikke bare prisen på behandlingen som sådan som oppleves som dyr, men det at man ofte ender opp med å betale noe annet enn det som stod på prislisten på hjemmesiden. Dette skyldes primært tre ting:

1. Ulike priser på tilsynelatende samme type behandling: 


Mange klinikker har store variasjoner i hvor mye de tar for tilsynelatende samme type behandling, for eksempel er det forskjell i hva det koster for en liten (1 flate fylling) og stor fylling (3 eller flere flater fylling), i tillegg til at noen også varierer prisene utifra hvilken tann det er, for eksempel fortann eller jeksel. For deg som er pasient er det vanskelig å på forhånd vite hvilken behandling du trenger, og for eksempel hvilken form for fylling du trenger. Derfor er det nødvendig med en undersøkelse i forkant, slik at tannlegen kan kartlegge og informere om hvilken behandling du trenger.

I tillegg er det store variasjoner på hva en standard undersøkelse inneholder hos de ulike klinikkene. Noen kaller det årskontroll, andre tannsjekk, noen undersøkelse eller undersøkelse og tannrens. Sjekk alltid hva en undersøkelse inneholder før du bestiller time. Hos oss inkluderer en undersøkelse og rens full diagnostikk, kartlegging og planlegging, fjerning av tannstein og rens med AirFlow. Hos enkelte aktører betaler du ekstra for tannrens og AirFlow eller ekstra for røntgenbilder.

2. Ekstra tillegg som du må ha, men som ikke er inkludert i prisen på hjemmesiden:


Det er en kjent situasjon at det ofte legges på overraskende tillegg som ikke er inkludert i selve behandlingen. Dette kan være bedøvelse, røntgen eller det mange kaller “hygienetillegg”. Sistnevnte betyr i praksis at alt utstyret er rent og nytt, noe som egentlig burde vært åpenbart at var inkludert i behandlingen da man alltid skal ha rent og sterilisert utstyr.

Disse tilleggene skaper forvirring rundt hva du egentlig skal betale og gjør at mange pasienter ofte ender opp med å betale mer enn man trodde før man kom dit, og derfor opplever det som dyrt.

For å gjøre det enkelt og trygt for pasienten, har vi i Blid derfor valgt å fjerne alle tillegg. Det betyr at du aldri betaler ekstra for hverken røntgen, bedøvelse eller hygienetillegg. Vi tar de røngtenbildene det er behov for, du får tilstrekkelig med bedøvelse til at du unngår smerter og vi tar naturligvis ikke et hygienetillegg - det burde være en selvfølge at utstyret er rent og sterilisert.

3. Lang tid mellom hver kontroll/undersøkelse

Når du er på undersøkelse hos en tannlege eller tannpleier vil vi alltid komme med en anbefaling på når du bør komme på neste besøk. Hyppigheten varierer fra pasient til pasient utifra tidligere historikk, munnhelse og genetikk. Vi gir derfor en individuell anbefaling, og det kan være alt fra 3 måneder til 24 måneder. Ved regelmessig undersøkelse av tenner og munnhule, vil vi tidlig kunne avdekke eventuelle påbegynnende plager og kunne gi veiledning for best mulig munnhelse slik at risikoen for fremtidige plager blir mindre.

Men, dropper du den anbefalte undersøkelsen, kan behandlingsbehovet etter hvert bli større (og dermed dyrere) enn det det ville vært om du gikk regelmessig. Ikke vent med å gå til tannlegen til du har vondt i tannen - i årskontrollen fjerner vi tannstein og renser, gir veiledning i egen munnhelse og holder kontroll på utviklingen i munnen din. Ved regelmessig besøk kan vi derfor oppdage problemer før det blir virkelig ille og dyrt.

Hva koster tannbehandling hos Blid?

Blid tannhelse er et ny tannhelsekjede hvor du som pasient har forutsigbarhet i hva besøket vil koste. Hos Blid har vi faste og fornuftige priser, uten overraskelser. Trenger du bedøvelse? Da får du selvfølgelig dette kostnadsfritt. Trenger vi flere røntgenbilder for å kunne fullføre diagnostikken? Nei, da betaler du ikke ekstra for dette. Og hygienetillegg? Det er selvfølgelig alltid inkludert. Alt utstyr hos Blid desinfiseres og steriliseres mellom hver pasient uten at du som pasient skal betale ekstra for dette.   

Så hva betyr dette for deg? Du kan være trygg på at sluttsummen blir det samme som i kostnadsoverslaget.


Bestill time
FAQ

Ofte stilte spørsmål

No items found.